“Οι ξένες επενδύσεις πάντα ακολουθούν το εγχώριο κεφάλαιο, από αυτές όμως μόνο ένα 16%-20% πήγε προς τη βιομηχανία και αυτό πρέπει να αλλάξει. Τα ξένα επενδυτικά σχήματα Ανάπτυξης (R&D) μεγάλων πολυεθνικών εταιριών μπορεί να φαίνονται επιτυχία, ενδέχεται όμως να καταστούν εμπόδιο στη βιομηχανοποίηση / ψηφιοποίηση της οικονομίας μας”.

Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) και Πρόεδρος EFA GROUP κατά τη συμμετοχή του στο panel Investing in industry” με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και συντονιστή τον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζαχαρό στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημηνάς, οι Έλληνες μηχανικοί (επί της ουσίας ο «χρυσός» της οικονομίας μας) που βρίσκουν καλύτερους μισθούς εκεί και συνεισφέρουν στην ολοκλήρωση των προϊόντων αυτών των εταιριών, στερούνε τις υπηρεσίες τους, από τις υπόλοιπες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που προσπαθούν να αναπτυχθούν μέσω βιομηχανοποίησης και ψηφιοποίησης. Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών εισηγείται τη θέσπιση ενός πιστοποιητικού ψηφιακών δεξιοτήτων – έξυπνο κίνητρο για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους που επενδύουν τους πόρους και το χρόνο τους για την επανεκπαίδευση/επανακατάρτιση.​​​​​​​

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στο παρακάτω video και την τοποθέτηση του κου Χατζημηνά στο 32:36