5η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών

Πανηγυρικά έληξε τις εργασίες της σε μια κατάμεστη αίθουσα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η 5η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, που μεταξύ των χορηγών υπήρξε η EFA VENTURES. Τη διάσκεψη με τίτλο «Από την ανάκαμψη στην ταχύρρυθμη ανάπτυξη “Hellas 2021”» παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ έδωσαν “το παρών” διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο του επιχειρείν, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ομιλητές από διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας προσπάθησαν να απαντήσουν στο καίριο ερώτημα του πώς η Ελλάδα, στη μετα-μνημονιακή εποχή, μπορεί να ισχυροποιήσει τη θέση της στην παγκόσμια οικονομική «σκακιέρα», μέσα από την εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, τη δημιουργία μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων και την υιοθέτηση μιας δίκαιης φορολογικής πολιτικής.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της ΕΕΝΕ, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΕΝΕ, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, κ. Geoffrey Pyatt.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν, ενδεικτικά, οι ομιλίες του Διευθύνοντος Συμβούλου της EOS Capital Partners, κ. Απόστολου Ταμβακάκη, του κου Πέτρου Κόκκαλη, Ιδρυτή και Επικεφαλή των Aephoria & BlueGrowth, του κ. Θοδωρή Γεωργακόπουλο, Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις, του Διευθύνοντα Συμβούλου της MRB Hellas, κ. Δημήτρη Μαύρου και του Δρ. Αθανάσιου Πότση, Πρόεδρο των Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών. Πολιτικές παρεμβάσεις έκαναν οι κκ. Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, οι κκ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Στέργιος Πιτσιόρλας, καθώς και ο κ. Κώστα Μπακογιάννηs.

Οι εργασίες της Διάσκεψης ολοκληρώθηκαν με τιμητικές βραβεύσεις. Αποδεικνύοντας στην πράξη τη διεύρυνση του όρου της εξωστρέφειας, τα μέλη της ΕΕΝΕ βράβευσαν επιφανείς Έλληνες που διαπρέπουν διεθνώς στο χώρο των Τεχνών, του Κινηματογράφου, των Επιχειρήσεων και των Επιστημών, αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας και της επιχειρηματικότητας. Βραβείο αριστείας στην επιχειρηματικότητα έλαβε η εταιρία Mega Yeeros, στον κινηματογράφο η εταιρία Blonde, στην επιστήμη ο καθηγητής κυβερνοασφάλειας κ. Αθανάσιος Βασιλάκος, ενώ με το βραβείο αριστείας στην τέχνη τιμήθηκε ο βαρύτονος κ. Δημήτρης Πλατανιάς.